Rich στη Γλυφάδα

Σάββατο μεσημέρι.

Με τον φίλο μου τον Τάσο πήγαμε για άλλη μια φορά για ψώνια στο Σκλαβενίτη μαζί. Η κοπέλα του και η πρώην μου μας δουλεύανε ανέκαθεν για το ότι ο κόσμος θα νομίζει πως είμαστε ζευγάρι που ψωνίζει για το σπίτι.

Αφού πήραμε τα απαραίτητα για το σπίτι, μερικά κρασιά και ένα μπουκάλι μαστίχας Χίου, την οποία λατρεύω, πληρώσαμε και κατευθυνθήκαμε για το σπίτι. Βιαζόμασταν γιατί είχαμε σε 20 λεπτά ραντεβού στο Egomio Ache στη Γλυφάδα με τον Κώστα.

Όταν φτάσαμε, η πάντα ευγενική και φιλική Μαργαρίτα στην πόρτα μας ενημέρωσε πως υπάρχει μια μικρή αναμονή. Αυτά παθαίνουμε όταν δεν κλείνουμε και θέλουμε δημοφιλή μέρη. Η μικρή αναμονή μεταφράζεται πρακτικά σε τόσο κόσμο στο μπαρ που δε βρίσκαμε ούτε εκατοστό για να ακουμπήσουμε.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Το πρόγραμμα αρχικά δεν έλεγε για φαγητό αλλά για καφέ. Όμως λόγω της αναμονής και για τραπέζι και για τον Κώστα, αποφασίσαμε να κατευθυνούμε προς το Rich στη Ζησιμοπούλου.

Εντάξει, θα παραδεχτώ ότι επηρεαστήκαμε και λίγο από το ότι το FourSquare (εφαρμογή για το iPhone) μας είπε ότι πριν λίγο είχε πάει μια φίλη στο Rich.

Σε πέντε λεπτά είχαμε φτάσει στο Rich και λέγαμε στον μαιτρ ότι θέλαμε τραπέζι για 3 άτομα. Εκεί μας βλέπει και η φίλη και έρχεται και μας κρατάει παρέα μέχρι να μας πάνε στο τραπέζι μας. Άλλωστε, το Rich είναι γνωστό meeting point για πολύ κόσμο, όπως ήταν κάποτε το Lis λίγο πιο πάνω.

Παρόλο που δεν ανήκουμε στο crowd που έχει γνωστούς στο μαγαζί, μας δίνουν ένα από τα καλύτερα τραπέζια, με κριτήριο την περατσάδα: μπροστά και δίπλα στην πόρτα.

Στο μεταξύ, έφτασε και ο Κώστας, αλλά ακόμα ήταν με το αμάξι. Δεν έβρισκε να παρκάρει ούτε γι αστείο και τελικά έχωσε το ακριβό του αυτοκίνητο σε μια γωνία με τη μούρη να πετάει. Μάλλον πείναγε αρκετά.

Ήρθε η σερβιτόρα και της παραγγείλαμε. Εγώ πήρα ριζότο με κατσικίσιο τυρί και προσούτο, ο Τάσος πήρε πένες και ο Κώστας πήρε μπιφτέκια γαλοπούλας με πατάτες τηγανιτές. Πήραμε και μανιτάρια ψητά στη μέση για τους τρείς μας. Αποφασίσαμε να μην πάρουμε κρασί καθώς ήταν Σάββατο και το βράδυ όλοι κάτι είχαμε να κάνουμε που θα περιελάμβανε αλκοόλ.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Πρέπει να πω πως η εξυπηρέτηση ήταν αργή. Δεν μας έκανε εντύπωση, καθώς το μαγαζί ήταν πολύ γεμάτο. Και στην τελική, το βασικό κριτήριο για όσους το προτιμούν δεν είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά το περιβάλλον που συχνά-πυκνά αποτελούν και κάποιοι επώνυμοι.

Αλλά το βασικό στοιχείο του περιβάλλοντος δεν είναι οι επώνυμοι. Το κλειδί είναι -όπως το θέτουν πολύ ωραία οι επιγραφές στις τουαλέτες του μαγαζιού- οι Rich Men και οι Beautiful Ladies.

Η εμφάνιση του πρώτου πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα ψητά μανιτάρια ήταν καλοψημένα και κάποια εξ αυτών ήταν τόσο μεγάλα που μοιάζανε με ζουμερά μπιφτέκια. Παρόλα αυτά, στη γεύση δεν άρεσαν ιδιαίτερα στον Τάσο και στον Κώστα. Εγώ λατρεύω τα μανιτάρια, οπότε δεν είχα πρόβλημα να καθαρίσω το πιάτο μόνος μου.

Και μετά τα μανιτάρια, πάλι αναμονή. Μεγάλη. Στο μεταξύ, ήρθαν κι άλλοι φίλοι: ο Νίκος, ο Νικόλας και η Μαρία. Βολευτήκαμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και κάποιοι παρήγγειλαν κι άλλα πιάτα.

Η ώρα περνούσε και η πείνα μεγάλωνε -ειδικά όσων δεν φάγανε τα μανιτάρια- και τελικά ήρθαν και τα άλλα πιάτα.

Και στους τρεις μας άρεσαν τα πιάτα μας. Εγώ νόμιζα πως θα έβρισκα το κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια μέσα στο ριζότο αλλά ήταν λιωμένο, αλλά εξίσου νόστιμο.

Και οι φίλοι ενθουσιάστηκαν με τα πιάτα τους. Αλλά αυτό που μένει είναι ότι δε θυμάσαι το φαγητό. Θυμάσαι τα υπόλοιπα. Γιατί έτσι είναι.

Rich, Λαζαράκη 47 και Ζησιμοπούλου 8, Γλυφάδα, Αθήνα, 2108981710


Προβολή Εστιατόρια (www.starters.github.backtobuzz.com) σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

This entry was posted in Club Restaurants and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *