Το βραζιλιάνικο Maracana grill, revisited

Κυριακή εκλογών.

Πολύ δουλειά και χωρίς να είμαστε εμπορικοί αντιπρόσωποι, απλά και μόνο γιατί δουλεύουμε σε ένα τομέα που δείχνει να αντιστέκεται σθεναρά στην κρίση. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα αν εξαιρέσεις ότι τα σαββατοκύριακα τα περνάμε με συναδέλφους αντί για εξωδουλευτικούς φίλους, γιατί την τεχνολογία ούτως ή άλλως την παίρνουμε μαζί μας όπου κι αν πάμε σε μικρή ή μεγάλη μορφή.

Εν μέσω δουλειάς λοιπόν πεινάσαμε και αντί να ακολουθήσουμε την πεπατημένη του delivery για μία ακόμα φορά, αποφασίσαμε να βγούμε για να χαρούμε και λίγο την καλοκαιρία. Οδηγώντας αμέριμνα, ψάχνοντας για φθηνό βενζινάδικο και μετά για τράπεζα, τελικά φτάσαμε στην Καλλιθέα και θυμηθήκαμε το βραζιλιάνικο.

Στα νότια προάστια, όταν κάποιος λέει «είμαι στο βραζιλιάνικο» δεν εννοεί άλλο από το Maracana Grill, στο οποίο είχαμε ξαναπάει πριν ένα χρόνο.

Ορεκτικά, σάλτσες και σαλάτα στο Maracana Grill

Ήταν λίγο νωρίς (δουλεύαμε από νωρίς, κυριακάτικα #$!!*&%@) και το μαγαζί ήταν άδειο. Ίσως να έφταιγε η καλή μέρα και όλοι να βρήκαν ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, ίσως να επηρέασαν κάπως και οι εκλογές. Εμείς πάντως δεν αγχωθήκαμε ιδιαίτερα, γιατί το μαγαζί το ξέραμε και την ποιότητά του επίσης, όπως και το γεγονός ότι κάθε Κυριακή κανονικά είναι πίτα.

Η παραγγελία στο Maracana δεν αλλάζει. Το μόνο που άλλαξε είναι λίγο η τιμή που πήγε στα 22 ευρώ για το πλήρες μενού, το οποιό είναι υπερχορταστικό ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Περιλαμβάνει ένα σφηνάκι καϊπιρίνια, δέκα είδη κρεάτων με τις σάλτσες τους, σαλάτα και παρελκόμενα (πατάτες, ρύζι, φασόλια κ.ά.), μια τηγανιτή μπανάνα κάπου στη μέση για αλλαγή γεύσης και βραζιλιάνικο καφέ στο τέλος. Όπως και σε πολλά latin εστιατόρια στο εξωτερικό, μπορείτε να ξαναπαραγγείλετε απεριόριστη ποσότητα από όποιο πιάτο θέλετε.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει ποτά και γλυκά, αλλά τα πρώτα δε τα τιμήσαμε γιατί δε βρήκαμε κρασί της αρεσκείας μας, ενώ τα δεύτερα δε τα τιμήσαμε γιατί όταν φτάσαμε στο τέλος, δε μπορούσαμε να κουνηθούμε.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, ίσως γιατί είχαμε 4 σερβιτόρους διαθέσιμους. Δεν υπήρξε ούτε στιγμή που αναζητήσαμε σερβιτόρο και δεν τον βρήκαμε απλά σηκώνοντας το κεφάλι. Υπήρξε μια μικρη καθυστέρηση από την κουζίνα για να έρθει το πρώτο πιάτο, αλλά αυτό ήταν ευκαιρία να δούμε τη σαλάτα. Το salad bar είχε άφθονες επιλογές και τιμήσαμε μόνο λίγες από αυτές — είμαι γνωστός λάτρης των παντζαριών.

Όταν άρχισαν να έρχονται τα κρεατικά, θυμήθηκα για μία ακόμη φορά πως το συγκεκριμένο εστιατόριο πάσχει πολύ σε εμφάνιση ενώ αντίθετα στην ουσία έχει καλή ποιότητα και ποσότητα φαγητού.

Δε θα σταθώ σε συγκεκριμένα πιάτα αυτή τη φορά, απλά θα σας συμβουλεύσω να κρατήσετε όρεξη και για τα κρεατικά μετά τη μπανάνα που είναι και μεγαλύτερα αλλά και πιο βραζιλιάνικα.

Για άλλη μια φορά είπαμε πως πρέπει να ερχόμαστε συχνά στο Maracana γιατί αποτελεί value for money για όποτε είμαστε πολύ πεινασμένοι, αν και κάθε φορά που το λέμε, τελικά το αμελούμε…

Maracana Grill, Κολοκοτρώνη 55 (θησέως 296), Καλλιθέα, 2109400801


Προβολή Εστιατόρια (www.starters.github.backtobuzz.com) σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

This entry was posted in Βραζιλιάνικα and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Το βραζιλιάνικο Maracana grill, revisited

  1. Menelaos says:

    πηγαμε το περασμένο δίμηνο σε αυτό το εστιατόριο, το οποίο έχει ωραία διακόσμηση, στα χρώματα της βραζιλίας, επικρατεί το κίτρινο και το πράσινο, η εξυπηρέτσηση πολύ καλή, αλλά εκείνη την ημέρα (παρασκεύη), το εστιατόριο ήταν άδειο, εκτός απο εμας(2 άτομα), δοκιμάσαμε την φεισουάδα με μαυρα φασόλια, τα οποία είχαν πολτοποιημένο κρέας μοσχαρίσιο…αυτό είναι ανεπίτρεπτο, διότι στη βραζιλία μέσα στη φεισουάδα, τα κομμάτια κρέατος είναι ολόκληρα!, είρθε και το ρύζι μαζί με φαρόφα(αλεύρι τιγανισμένο με αρώματα), οι σαλάτα, και οι τηγανιτές πατάτες, ωραία ηταν, όπως και η καιπιρινια, δεν ζητήσαμε το μενού με τα ψητά διότι, τακτικά περνάω στην πόρτα, και δεν βλέπω άνθρωπο να μπαίνει μέσα, οπότε υπέθεσα οτι όλα θα ηταν κατεψυγμένα, και μπαγιάτικα, όντως δεν έπεσα έξω, διότι το φαγητό που μας σερβίρανε ηταν έτοιμο προ ευδομάδας, απλα το ζεστάνανε, διότι δεν είχε γεύση, και φτάνοντας στο σπίτι έφαγα 2 πορτοκάλια, και ενα μήλο, διότι το στόμα μου είχε στεγνώσει, γενικά δεν θα ξαναπάω, εφόσον τα προιόντα τους δεν είναι φρέσκα, φαίνεται οτι η κρίση τους έδωσε τη χαριστική βολή, παρόλο που οι λάνθρωποι κάνουν φιλοτιμες προσπάθειες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *