Συνεισφορές

Θέλω κι να συνεισφέρω ένα άρθρο, ένα review, μπορώ;

Ναι, μπορείτε. Το Starters είναι ανοικτό για guest posts, αρκεί να επικοινωνήσετε για να σας πούμε τις προϋποθέσεις.

Θα δημοσιευτεί το κείμενό μου;

Αυτό εξαρτάται με το αν το κείμενό σας μας αρέσει ή όχι. Διαβάζουμε όλα τα κείμενα με ανοιχτό μυαλό, αλλά φυσικά δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια.

Υπάρχουν κανόνες για τη θεματολογία;

Ναι, υπάρχουν. Αφενός, μας ενδιαφέρει να δημοσιεύουμε προσωπικά reviews  από εστιατόρια και ταβέρνες. Αν δεν είναι προσωπική σας εμπειρία από κάποια πρόσφατα εμπειρία σας, τότε ξεχάστε το. Μπορεί να σας ζητήσουμε να μας αποδείξετε ότι ήσασταν πραγματικά στο χώρο που παρουσιάζετε, είτε στέλνοντάς μας το λογαριασμό, είτε μια δική σας φωτογραφία του χώρου ή της παρέας σας.

Εννοείται (και αν δεν εννοείται, το αποσαφηνίζουμε) πως αν κρίνουμε πως η ιστορία σας είναι στημένη και αποτελεί καθαρή προσπάθεια διαφήμισης ή δυσφήμησης κάποιου εστιατορίου, θα απορρίπτεται.

Πώς να ξεκινήσω να γράφω;

Το ύφος το θέλουμε καθαρά προσωπικό. Καλείστε να πείτε μια ιστορία σε πρώτο πρόσωπο, πληθυντικό ή ένικό. Μπορείτε να αναφέρετε τους λόγους επιλογής του συγκεκριμένου εστιατορίου, το είδος της παρέας σας, τη μέρα της εβδομάδος, τον καιρό. Οτιδήποτε προσθέτει στην ιστορία σας είναι καλοδεχούμενο.

Προσπαθείτε να συμπεριλάβετε οποιαδήποτε επαφή σας με μαιτρ, σερβιτόρο, ιδιοκτήτη ή άλλο παράγοντα του μαγαζιού. Η προσωπική ιστορία και η περιγραφή του περιβάλοντος έχει μεγαλύτερη αφηγηματική αξία από το να προσπαθείτε να αποδώσετε λεκτικά τη γεύση του φαγητού.

Φυσικά, συμπεριλάβετε τι επιλέξατε να φάτε. Ο καλύτερος τρόπος να θυμάστε τι φάγατε είναι να βγάζετε φωτογραφία τα πιάτα όταν τα φέρνουν (ναι, το κάνουμε κι αυτό) ή να κρατάτε το λογαριασμό.

Μας στέλνετε και μια φωτογραφία (ιδανικές διαστάσεις: 500 x 375) του χώρου ή κάποιου πιάτου που σας άρεσε. Καλύτερα να μας στείλετε 2-3 φωτογραφίες που τραβήξατε (όχι που βρήκατε στο web) και να μας αφήσετε να επιλέξουμε την καταλληλότερη.

Δεν ξεχνάτε φυσικά να αναφέρετε το πλήρες όνομα του μαγαζιού, τη διεύθυνσή του και το τηλέφωνό του για κρατήσεις.

Πού τα στέλνω όλα αυτά; Κι αν έχω κι άλλες ερωτήσεις;

Τα στέλνετε στο georgeisyourman@gmail.com και φυσικά για ερωτήσεις απευθύνεστε στο ίδιο email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *