Μια Kuzina στο Θησείο

Στην ταράτσα του Kuzina με θέα την Ακρόπολη

Στην ταράτσα του Kuzina με θέα την Ακρόπολη

Στο μυαλό μου, το Θησείο είναι συνδυασμένο με τουριστόκοσμο. Λίγο η θέα, λίγο τα αρχαία, λίγο το Μοναστηράκι παραδίπλα.

Κατά συνέπεια, περίμενα πως τα περισσότερα εστιατόρια στην περιοχή θα ήταν κατά κόρον τουριστικά, με τον σερβιτόρο απ’ έξω να εξηγεί το μενού “Feta, souvlaki, mouzaka, pa-pou-tsa-ki. It means little shoe.”

Αυτό που αντίκρυσα ήταν όμως το κάτι άλλο.

Ήδη απ’ έξω, σε κερδίζουν οι λευκές καρέκλες, τις οποίες το Kuzina έκανε το σήμα κατατεθέν του πριν από το Mamacas, το Butcher Shop ή το Acanthus. Στο ισόγειο του μαγαζιού προσωπικά με κέρδισαν τα ράφια με τα άπειρα βαζάκια που έχουν κάτι μέσα να μαρινάρεται, να γίνεται κομπόστα, να αποκτά άρωμα και να αλλάζει γεύση.

Όμως, το καλύτερο σημείο του μαγαζιού είναι βεβαίως η ταράτσα, όπου η maitress Αλεξάνδρα λύνει και δένει. Μας έβαλε να καθίσουμε σε ένα καλό τραπέζι με θέα το Ερέχθειο, το βράχο και το φωταγωγημένο ναό του Ηφαίστου σε απόσταση αναπνοής.

Με συνοδεία απαλής μουσικής επιλέξαμε κυρίως κρεατικά πιάτα από το μενού του Άρη Τσανακλίδη, παρόλο που η μαιτρ μας δήλωσε πως το αγαπημένο της πιάτο είναι ο κιτρινόπτερος τόνος με θυμάρι και βότανα. Επειδή όμως είχαμε φάει αρκετό ψάρι τις προηγούμενες ημέρες, θέλαμε να δοκιμάσουμε το κρέας.

Η δική μας επιλογή ήταν φρεσκαδούρα για σαλάτα, σουτζουκάκια με πίτες για ορεκτικό, φουρνιστό χοιρινό και prime beef για κυρίως. Και επειδή είμαι λάτρης του ροζέ κρασιού, πήραμε ένα 14-18h.

Η σαλάτα ήταν υπέροχη, αλλά τα σουτζουκάκια ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση. Μακάρι να είχαμε μείνει στα ορεκτικά και να πέρναμε κι άλλα τόσα. Επειδή είχαμε ήδη φάει αργά για μεσημέρι, δεν το κατάφερα όλο το prime beef (η μερίδα είναι τεράστια). Το φουρνιστό χοιρινό ήταν εξαίσιο, αλλά χρειαζόταν για συνοδευτικό μια πατατούλα.

Για επιδόρπιο πήραμε μια Pavlova κι ένα Μπαβαρουά, τα οποία ήταν περισσότερο για να αλλάξουμε γεύση από την κρεατίλα, λίγο πριν τελειώσουμε το κρασί χαζεύοντας την υπέροχη θέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, περιηγηθείτε στο website του Kuzina.

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133, www.kuzina.gr


View Εστιατόρια (www.starters.github.backtobuzz.com) in a larger map

This entry was posted in Εστιατόρια, Καλοκαιρινά Εστιατόρια and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Μια Kuzina στο Θησείο

  1. Αυτό το κείμενο είναι πολύ αξιόπιστο και θέλω να μάθω που μπορώ να
    βρώ και άλλες τέτοιες πληροφορίες.

  2. Theclicks says:

    Καλησπέρα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι αυτό το blog και με βοήθησε
    πάρα πολύ στη έρευναμου.
    Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω όπως εσείς εμένα μόλις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *