Applebees στους Αμπελόκηπους

Από το combo φάγαμε μόνο ότι μας άρεσε (όχι πολύ)

Από το combo φάγαμε μόνο ότι μας άρεσε (όχι πολύ)

Εντάξει, ok, παραδέχομαι πως η μέρα ήταν ιδιαίτερη και κινηματογραφική. Αλλά και τα Applebees (το website των οποίων θα αφήσω ασχολίαστο) θα πρέπει να παραδεχτούνε ότι παρείχαν τραγική εξυπηρέτηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μόλις είχα γυρίσει από το εξωτερικό, το πορτοφόλι μου περιείχε μηδέν ευρώ και λίγο συνάλλαγμα. Η μέρα πέρασε με άπειρα μικρά εσωτερικά meetings στο γραφείο, emails και τηλεφωνήματα.

Λίγο πριν τις 8 ήμουν στη Χαριλάου Τρικούπη με δυο φίλους, σε ένα προεκλογικό gathering μιας δικηγόρου που δείχνει να τό’χει και που κατεβαίνει στην Α’ Αθηνών. Δεν πρόλαβα να βγω στο μπαλκόνι και ακούμε μια φασαρία. Στο ένα τετράγωνο απόσταση κάποιοι πετάνε μια μολότοφ η οποία σκάει πάνω σε κάτι (κάδος; αυτοκίνητο; δεν είδαμε).

Ο ένας φίλος μου αρχίζει να τρέχει προς την έξοδο φωνάζοντας Εκεί έχω παρκάρει, εκεί έχω παρκάρει. Εγώ μέσα στη σύγχυση νόμιζα ότι ήθελε να δει τη φασαρία από κοντά (ναι, έχω και τέτοιους φίλους).

Τρέχουμε μέχρι το αυτοκίνητό του το οποίο ήταν ακριβώς στη μέση από τα δύο σημεία που σκάσανε οι μολότοφ, αλλά χωρίς να το αγγίξουν. Το βάλανε στο πάρτυ και συνεχίσαμε τις προεκλογικές γνωριμίες.

Όταν πεινάσαμε, έθεσα βέτο ότι δεν ήθελα να πάμε σε άλλη αμερικανιά, ούτε βρώμικο, ούτε σουβλατζίδικο, ούτε κάπου που έχουμε πάει πρόσφατα, αποκλείοντας έτσι το Hi Φάει που ήταν εκεί κοντά και σίγουρα το Φασόλι.

Μπήκα στο Gong το οποίο μας πρότεινε το Black Duck, το οποίο μάλλον είχε κάποιο πρόβλημα στην τηλεφωνική του γραμμή γιατί δεν κατάφερα να συνεννοηθώ. Δεύτερο που μου ήρθε στο μυαλό στο κέντρο ήταν το Cellier Bistro το οποίο μου πρότεινε μια φίλη, αλλά με μια βόλτα που κάναμε διαπιστώσαμε πως μάλλον παραήταν επίσημο και για τα γούστα μας αλλά και για την έλλειψη συνοδών.

Ξαναμπήκαμε στο Gong, αλλά δε βρήκαμε κάποιο όνομα που να μας κάνει κλικ σε περπατήσιμη απόσταση, καταλήξαμε στο Πόλις. Πεινασμένοι, περπατήσαμε μέχρι εκεί, μόνο και μόνο για να απογοητευτούμε που βρήκαμε την κουζίνα του κλειστή από τις 5 λόγω κάποιας προεκλογικής ομιλίας. Αντί για φαγητό βρεθήκαμε να φεύγουμε με ψηφοδέλτια και δη με σταυρούς προεπιλεγμένους για να μην ξεχαστούμε.

Λυσσασμένοι από την πείνα, ξεπαρκάρουμε και κατευθυνόμαστε προς Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Σούτσου γωνία, απέναντι από την Πανόρμου. Παρκάρουμε εύκολα και προσπαθούμε να πάμε στην Αγορά, εκεί όπου είχα φάει προ διμήνου αλλά δεν ξετρελλάθηκα. Τραπέζι όμως δε βρήκαμε και δε θέλαμε να περιμένουμε, οπότε επιλέξαμε τα Applebees απέναντι.

Μπαίνουμε μέσα, πιάνω τη maitress και της λέω απλά Πεινάμε. Μας καθάρισε γρήγορα-γρήγορα ένα τραπέζι και μας έφερε καταλόγους.

Ο σερβιτόρος ήρθε 3 λεπτά μετά να μας πει ότι θα καθυστερήσει 1 λεπτό ακόμα να πάρει παραγγελία και ρωτάει αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Του εξηγώ τη σοβαρότητα της κατάστασης και ζητάμε τρία νερά χωρίς πάγο.

Τρία λεπτά μετά ξαναήρθε να πάρει παραγγελία. Εκεί αρχίζω και φορτώνω και του εξηγώ ότι μόνο και μόνο γι αυτό απαιτώ 20% έκπτωση ή κερασμένα τα γλυκά. Φεύγει, έχοντας πάρει το σχόλιό μου στην πλάκα, και ξαναέρχεται για να πάρει παραγγελία. Παραγγέλνουμε μόνο κυρίως. Χωρίς σαλάτα, χωρίς starters, χωρίς ποτά.

Φεύγει και ξανάρχεται με τρία νερά με πάγο. Προσπαθώ να είμαι όσο ευγενικός μπορώ. Χωρίς να τον κοιτάω του θυμίζω ότι είπαμε χωρίς πάγο και μας απαντάει ότι νόμιζε ότι κάναμε πλάκα. Φεύγει και ξανάρχεται με τα σωστά νερά.

Ξανακοιτάμε τους καταλόγους, αποφασίζούμε ότι θέλουμε και κάτι ακόμα οπότε φωνάζουμε τη maitress που ήταν κοντά. Κάνουμε λίγη πλακίτσα αλλά ήταν βιαστική για να εξυπηρετήσει κάποιο άλλο τραπέζι και έφυγε δείχνοντας ότι θα ειδοποιήσει το σερβιτόρο μας για να παραγγείλουμε.

Ο σερβιτόρος καθυστερεί, όταν τελικά έρχεται δε δείχνει να έχει ειδοποιηθεί ότι τον ζητήσαμε και τέλος πάντων παραγγέλνουμε το Applebees Combo, το οποίο μας το περιγράφει ως ένα all-inclusive μεγάλο πιάτο.

Λόγω της αναχρονισμένης παραγγελίας μας, ήρθαν πρώτα τα κυρίως και μισό λεπτό μετά τα ορεκτικά. Δεκτό αυτό, δικό μας το φταίξιμο.

Αυτό που ήταν απαράδεκτο ήταν το ότι έκαναν 25 λεπτά από τη στιγμή που τα παραγγείλαμε. Δεν είναι καθόλου αυτό που περιμένω από μια αμερικανιά όπως το Applebees.

Το φιλέτο κοτόπουλο στο πιάτο Roasted Chicken που πήρα ήταν αναμενόμενης ποιότητας, αν και ένιωσα ότι έλειπαν τα μανιτάρια που νομίζω ότι ο κατάλογος αναφέρει.

Το Apple Combo ήταν απίστευτα βαρετό πιάτο με τις κλασικές μακρόστενες τυροκροκέτες και παναρισμένο κομμάτια κρέατος, δείγμα από κακή σαλάτα που δεν φάγαμε και chips που το χρώμα τους μου θύμιζε φύκια.

Για το Cheeseburger που πήρε ο ένας φίλος δεν ψηνόμουν καθόλου, αλλά δοκίμασα τις Πέννες με τυρί που παρήγγειλε ο άλλος φίλος και σαν πιάτο το βρήκα τραγικά παχύ και βουτυρώδες στη γεύση.

Με το σερβιτόρο να έρχεται και να ξαναέρχεται να ρωτάει χαριτολογώντας αν μπορούμε να φάμε όσα παραγγείλαμε (ίσως για να ξαναφτιάξει το κλίμα), με εμάς να μπορούμε αλλά να μη μας κάνει όρεξη για το Combo και με την κάκιστη εξυπηρέτηση που λάβαμε (για πρώτη φορά στις 4-5 φορές που έχουμε πάει στο συγκεκριμένο εστιατόριο) καταλήξαμε να πληρώνουμε για να φύγουμε κακήν κακώς από το ε

στιατόριο.

Λόγω της κακής εξυπηρέτησης, ήταν από τις λίγες φορές που αναρωτήθηκα τελικά πόσο έκανε ένα πιάτο, μόνο και μόνο να διαπιστώσω ότι το Combo είναι overpriced για το τι μας προσέφερε.

Ήταν όμως ίσως και η πρώτη φορά που δεν άφησα καθόλου φιλοδώρημα στο σερβιτόρο, παρόλο που μας κέρασε μια Coca Cola που παρήγγειλε ο φίλος με το cheeseburger.
(0.5/5)

Applebee’s Αμπελοκήπων, Αλεξάνδρας 190 και Δ. Σούτσου, τηλ. 210 6459805.


View Εστιατόρια (www.starters.github.backtobuzz.com) in a larger map

Ψηφίστε για το πόσο σας άρεσε ή συμφωνείτε με την ανάρτηση (όχι το πόσο σας αρέσει το εστιατόριο):

This entry was posted in Αμερικανιές and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *